Bu efekti uyguladığımız fotoğraf, eski çizgi romanlara benzeyecek,Hadi başlayalım 🙂
Çizgi roman efekti için ben arka planı beyaz olan bir fotoğraf kullanacağım. Senin fotoğrafın böyle değilse arka planını temizlemen iyi olacaktır.
İlk olarak asıl katmanı CRTL+J ile kopyalayıp POSTER EDGES olarak isimlendiriyorum. Bu katmanı karikatürün çizgilerini oluşturmak için kullanacağım. Bunu Filtre>Filtre Galerisi>Poster Edges’ten yapabilirsin.
Poster Edges katmandaki sınırları siyahla çizip, renkleri daha keskin çizgilerle ayırmaya yarıyor.
Bana lazım olan çizgi kısmı, üstteki,iki ayarla oynayarak çizgi kalınlığını ayarlayabilirsin.,amaç mümkün olduğu kadar temiz dış çizgiler yaratmak. Fazlalıkları sonra temizleyeceğiz. Siyah çizgiler dışında bir şey görünsün istemiyorum. Bu yüzden katmana çift tıklayıp, Blend if bölümünden siyah dışındaki pikselleri eliyorum. Gördüğün gibi çizgilerimize kavuştuk.
Color Halftone Filtresi için yine asıl katmanı kopyalıyorum. Color Halftone Çizgi roman efektinin vazgeçilmezi diyebilirim.
Bu pencerede Max. Radius değeri,oluşacak noktaların çapını belirliyor. Bu noktalar gözüne güzel görünene kadar bu değerle oynayabilirsin. Benim değerlerim bu şekilde;
Alttaki 4 değer ise aynen böyle kalabilir. Bu Color Halftone katmanını soft light karıştırma modunda kullanacağım.
Opaklığını da biraz düşürebiliriz.
Şimdi sıra renklerde. Tekrar yeni bir kopya oluşturup, filtre galerisinden Cutout Filtresi uyguluyorum. Amaç düz renkler elde etmek.
Daha gerçekçi bir efekt için şimdi bazı iyileştirmeler yapmam gerekiyor. Poster Edges katmanının altına yeni bir boş katman oluşturup, önce gözleri ortaya çıkarıyor, sonra kırık çizgilerin üzerinden fırça aracıyla geçiyorum. İstemediğim çizgileri Poster Edges katmanında maske ile siliyorum. Bunu ne kadar detaylı yaparsan o kadar gerçekçi bir efekt elde edersin.
Şimdi de arka planı biraz renklendirelim.,CTRL+ALT+SHIFT+E ile,tüm görüntünün düzleştiği yeni bir katman oluşturuyorum. Hızlı seçim aracıyla beyaz bölgeyi seçip, maske ekleme ikonuna tıklıyorum. Maskeyi ters çevirmek için maskeye tıklayıp,CTRL+i ye basıyorum.
Arka planı renklendirmek için ise bu düzleştirilmiş katmanın hemen altına,boş bir katman oluşturup,Gradient aracını aldıktan sonra,sol üstten renkler gördüğün gibi ayarlıyorum.,Mouse ile Gradient geçişini gösterdikten sonra,bu katmana da Color Halftone Filtresi’ni önceki ayarlarıyla uyguluyorum.
Sonuç;