Yapmanız gereken adımları dikkatli bir şekilde izlemek 🙂
Soru, görüş veya öneri için yorum kısmından belirtebilirsiniz
- Sabit Diskinizi Birleştirin ( Kazanılan süre 2 saniye)
Bilgisayarım’ı sağ tıklayın , windows’un yüklü olduğu diskin üzerine sağ tıklayın, Tools (araçlar) sekmesine geçerek Defragment(Birleştir) düğmesine tıklayın.
- Zararlılardan Kurtulun( Kazanılan süre 3 saniye)
Windows Defender www.microsoft.com/spyware ve Ad-ware www.lavasoft.de gibi ücretsiz yazılımlarla bilgisayarınızı tarayın ve zararlıları bilgisayarınızdan kaldırın.
- Başlangıç Klasörünü Temizlemek( Kazanılan süre 3 saniye)
Başlat > Tüm Programlar > Başlangıç klasörüne gelip içeriğindeki tüm uygulamaları temizleyin.
- Açılışta Yüklenen Uygulamaları Hafifletmek( Kazanılan süre 16 saniye)
Başlat > Çalıştır > MSConfig enter’a basın. Çıkan pencerede Startup (Başlangıç) sekmesine gelip içlerinde gereksiz olan programların yanındaki tik’i kaldırın.(Yanlış yaparım diye korkmayın hepsinin tik’i ni kaldırsanız bile windows çalışmaya devam eder bilgisayar ) tamam deyip restart atın.
- Gereksiz Servisleri Kapatmak( Kazanılan süre 9 saniye)
Başlat > Çalıştır > MSConfig enter’a basın. Çıkan pencerede Services (Servisler) sekmesine gelip gereksiz olan servislerin yanındaki tik’i kaldırın.Ardından tamam’a basıp restart atın. Örnek olarak ben şunların yanındaki tik’i kaldırdım;
Ipodservice,Acronis Scheduler,Remote Registry,Smart Card,Office Engine,Symantec Event Manager gibi 7 gereksiz servisi kapattım.
- BIOS Ayarları Modifikasyonu( Kazanılan süre 2 saniye)
Bilgisayar’ı yeni açarken (anakart’a göre değişeceği için) F1,F2,Ctrl+F1,F10 veya DEL) tuşlarından birine basmanız gerekmektedir.En sık kullanılanı DEL tuşudur.BIOS’a girdikten sonra; kullanılmayan sabit disk ve RAID kontrolcülerini devre dışı bırakın.Bu ayarlar “Integrated Peripherals veya Chipset” de bulunur.Fast Boot özelliğini aktif edin ; “Advanced Chipset Features” bölümüne gelip aktif edebilirsiniz.
- Sık Kullanılan Uygulamaları Kapatmak( Kazanılan süre 7 saniye)
Bilgisayarım’a girin C ( Windows’unuzun yüklü olduğu birim’e girin) > Windows > Prefetch Klasörüne gireren klasörün içerisindeki tüm dosyaları silin. (Kokmayın sistem dosyaları değildir son açılan programların kapattığınızda tekrar açtığınız zaman hızlı açılmasının kaydını tutan bir klasörüdür , rahat olun yani :). Bu işlemi windows otomatik olarak yapsın diyorsanız şu yolu izleyin ; Başlat > Çalıştır > Regedit enter’a basıyoruz.HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlSession ManagerMemory ManagementPrefetch Parameters klasörüne geçip sağ kısımda “Enable Prefetcher” 2 kez tıklayıp 3 yazıp enter’a basın.
- Açılış Ekranını Kaldırmak( Kazanılan süre 2 saniye)
Başlat > Çalıştır > MSCONFIG enter’e basıyoruz. BOOT.INI sekmesine gelip /NOGUIBOOT ifdesinin yanındaki tik’i kaldırın.
- Microsoft’un Destek Sunmadığı Servisini Kullanmak( Kazanılan süre 4 saniye)
Bootvis uygulamasını yükleyin (ücretsiz) http://download.softpedia.com/software/system/bootvis.msi programı yükledikten sonra ; Tace > Boot + Driver Delays seçeneklerini kullanın.
~ Son Söz ~
Bu adımlar’da yetmediyse alın cam’dan aşağıya atın o bilgisayarı 😀
Şaka biryana eğer bu adımlar’da yetmediyse, bilgisayarınızın konfigürasyonunda yükseltmeler yapın .
İşlemciyi yükseltin,RAM’i yükseltin ,Anakart’ı değiştirin vs vs. uygun kalite olarak İstanbul Kadıköy rıhtımın karşısındaki bilgisayarcılar çarşısını öneririm.